Chocokoo šokolaadikoda

2015.a. asutatud Chocokoo šokolaadikoja põhiideeks on šokolaadi tootmine alates kakaoubadest (bean-to-bar) ja kliendile maitsekogemuse pakkumine, seda nii kakaoubadest valmistatud päritolu šokolaadi kui ka maailma maitsetest kantud trühvleid-komme valmistades. Bean-to-bar šokolaadi valmistamine kujutab endast protsessi, kus šokolaadivalmistaja kontrollib kogu tootmisahelat alates kakaoubade hankimisest kuni šokolaaditahvli valmimiseni. See tähendab erinevat päritolu kakaoubade hankimist, nende ubade sorteerimist, röstimist, purustamist, puhastamist, jahvatamist, šokolaadimassiks hõõrumist, tempereerimist, šokolaaditahvli vormimist. Chocokoo ostab oma kakaooad istandustest (mitte börsilt), kus väärtustatakse jätkusuutlikku viljelemist ja töötajaid, kes kakao kasvatamisega tegelevad. Makstes kakaoubade eest õiglast hinda saame lisaks kvaliteetsele oale aidata kaasa kohaliku kogukonna üldisele arengule ja tööhõivele. Kakao puhtus maitsetes ja jätkusuutlikkus kakaokasvatajate töös on nende jaoks olulised. Lisaks bean-to-bar šokolaaditahvlitele, valmistab Chocokoo ka maitseküllaseid šokolaadikomme ja – trühvleid, mille puhul on oluline nii maitsemeelele kui ka ilumeelele naudingu pakkumine.

Chocokoo on oma lühikese tegevusaja jooksul pälvinud palju tunnustust:

– Nad on valmistanud komme iseseisvuspäeva presidendi vastuvõtuks.
– Chocokoo tume šokolaad rukkileivaga märgiti diplomivääriliselt Eesti Parim Toiduaine 2018konkursil.
– Chocokoo bean-to-bar šokolaaditahvlid võitsid mainekal International Chocolate Awards European Bean-to-Bar 2018 konkursil hõbeda ja pronksi. Costa Rica 70% rukkileivaga – Hõbe, Vietnam 80% – Pronks.
– Chocokoo kukeseenekaramelli komm võitis The International Chocolate Awards Ida- Euroopa regiooni võistlustel kuldmedali.

www.chocokoo.ee
https://www.facebook.com/Chocokoo-440593776142422/
https://www.instagram.com/chocokoo_chocolaterie/